DARLING WEST – WE’LL NEVER KNOW UNLESS WE TRY

 

“Wie niet waagt, niet wint” is een bekend gezegde in onze contreien. Dat ze dit ook in Noorwegen kennen blijkt uit de titel van de vierde plaat van het duo ‘Darling West’: “We’ll Never Know Unless We Try”. Het in 2013 opgerichte ‘Darling West’ is een echtpaar uit Oslo met zangeres Mari Sandvær Kreken en haar echtgenoot Tor Egil Kreken.

Mari en Tor zingen beiden en ze spelen ook allebei op elektrische en akoestische gitaren, terwijl Mari ook mondharmonica, dulcimer en mandoline bespeelt en Tor het spelen op een Fender-orgel en op de banjo beheerst. De muziekstijl waarvoor ze hebben gekozen valt onder de noemers Americana en folk en dat blijkt uit de tien nummers die ze samen voor dit nieuwe album hebben gecomponeerd.

Toch vinden we ook wel een paar poppy songs en enkele ballads terug op de tracklijst van “We’ll Never Know Unless We Try”. De twee eerste songs op de plaat “Hey There” en “Make It Last” kunnen volgens ons bestempeld worden als vlot in het gehoor liggende popdeuntjes. Beide liedjes kan u in een live gebrachte uitvoering beluisteren op de video’s bij deze recensie.

Het echtpaar Kreken bracht in de voorbije drie jaar heel wat tijd door in Amerika en ze maakten daar kennis met singer-songwriter en producer Aaron Lee Tasjan en Erica Blinn uit Ohio die samen met hen het uptempoliedje “True Friends” componeerden, een song die ook een plaatsje op dit album heeft gekregen. Het duo wilde met de liedjes op deze plaat een gevoel van hoop en optimisme uitstralen om deze vaak donkere maatschappij wat op te vrolijken. Dat doen ze vooral met de songs “Make It Last”, “Try”, “True Friends”, “Home” en “Hold On”. “Hey There”, “The Calling” en afsluiter “When Mountains Fall” zijn de folkballads op deze plaat.

Dit vierde album is de opvolger van hun titelloze debuutplaat uit 2014, het in 2016 uitgebrachte “Vinyl And A Heartache” en het in 2018 verschenen “While I Was Asleep”. De songs voor dit album werden gedeeltelijk in Nashville geschreven en de zonnige songteksten laten vermoeden dat het Noorse echtpaar tijdens hun Amerikaanse trip ook wel een tijdje aan de Californische stranden heeft doorgebracht en daar inspiratie heeft gevonden in de muziek van hun helden ‘Fleedwood Mac’ en Jackson Browne uit Los Angeles.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Jansen Records

video